суботу, 13 квітня 2013 р.

Мій любимий Nikon Coolpix S4

         Хтось влучно сказав у соц.сітках: "Жіноче щастя - це коли всі вдома і всі сплять!". Це про мене  :-)
Ось і настав мій щасливий час. Вже перші хвилини наступної доби.  Поки всіх домашніх організуєш, вложиш, і сама задрімаєш. Не заснула. Можемо побалакати...

Коли я ще вчилась, вдома був самий простий фотік з ручною перемоткою. Скільки ним було зроблено цікавих фотографій! Але на плівці кадрів мало і мені завжди хотілося більшого. Пофотографувати гірські пейзажі на відпочинку, квіти на прогулянці, песиків під домом.
І от, після закінчення інституту, я купила собі крутий, на той час, цифровий фотоапарат.  Моєму захопленню не було меж. І зараз дивлюсь на фото свого вірного друга з любов'ю  :-)
Його мені порадив знайомий фотограф. Сам купив для дочки такий.
 Підказав по телефону як зробити перші настройки в меню, як фотографувати. Наприклад, що натискання кнопки до половини, фокусує кадр, до кінця  - фотографує. Якщо людина не дивиться в кадр, а в далечінь, то не треба її поміщати в середину кадру. Щоб була перспектива, показати, куди дивиться. Пояснила як вміла. Дуже хороша порада і досі використовую.
От, якось тренувалась, мордувала родичку

З покупкою Нікона теж допомогли друзі. Порадили зразу купити картку пам'яті (нереальна купа місця для фоток 1 Гб :-)), сумочку, два набори сильніших пальчикових акумуляторів, що дуже доречно. 

У фотоапарата був надзвичайний 10-кратний оптичний зум. З усіх балконів і вікон випробовувала його. Не могла нарадуватись покупкою. Хотіла фотографувати всіх і вся, дахи хатів під балконом, голубів, кицьку,  квіточки у бабулі на грядках,  друзів, всіх хто попадав під руку. І не треба було економити кадри! Переглядала фотки на комп'ютері, вибирала кращі для друку. Кабелем можна було підключити до телевізора і компанією дивитись фотографії на великому екрані.

Люди дивувались, який матьорий агрегат  :-) А мене розпирало від гордості! Вражав об'єктив, який крутився на 360 град. Можна було покласти на автоспуск і зразу дивитись на екран, що получиться
Чого зразу не знала, що не потрібно впечатувати дату на фотографії. Якщо хочеться пам'ятати, коли те було, раджу просто настроїти дату в фотіку. На комп'ютері у кожної фотки буде зазначена дата зйомки. Якщо впечатувати, то цифри можуть зіпсувати більш менш вдалу фотку. Наприклад, одні з моїх перших:




Один лиш недолік замітила у Нікона цього. Кришечка до об'єктиву тоненька, пластмасова, погано кріпиться. Якби була гумова, було б круто. А так, швидко відламалась. І такий чудовий фотоапарат прийшлося носити з голим об'єктивом. Добре, що сумочка була. І досі є, вже новий фотік в ній ношу, помістився.

Так і не змогла вночі дописати, "банячок не варив". От закінчую свою оду нікону вже зранку.
В наступних дописах покажу, що гарненького я нацоркала, в перший час, чудовим Nikon Coolpix S4.

5 коментарів:

  1. А я теж маю Nikon Coolpix, але L4. Але вже теж є новий Sony а500. А в тебе який?

    ВідповістиВидалити
  2. Мар'яна, хороший у Тебе фотоапарат. Один з перших дзеркальних, компактний. У мене Canon SX150. Потужніший за старенький Nikon, але в одному уступає йому. Довго думає, перш ніж сфотографувати, буває втрачається вдалий кадр. А так, супер, можна налаштувати вручну діафрагму і витримку.

    ВідповістиВидалити
  3. Класний фотік, але старуватий

    ВідповістиВидалити
  4. Відповіді
    1. Так, мабуть і справді друг. Скільки ми з ним нафоткали гарного. Мабуть ностальгую!..

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації