понеділок, 29 квітня 2013 р.

Вербна неділя. Перший шашличок.

Не я б'ю — верба б'є,
За тиждень — Великдень,
Будь дужий, як вода,
А багатий, як земля!

Вербну неділю ми провели сім'єю, як і належить. Але не з бабами-дідами в церкві, а на природі з дітками. З погодою повезло. Синоптики обіцяли дощ. А ми встигли раніше вернутись. Отримали чудовий недільний шашликовий відпочинок. Жаль, небиті вчора ходили  :-) ... вербою свяченою.
Ми з чоловіком дуже любимо шашличок. Як лиш одружилися, хотілося вийти на природу. Незнали куди. З вікон квартири бачили гаї, топали на окраїну і шукали їх. Далеченько ходили, втомлювало. Похід на природу перетворювався на велику подію. 

Якось гуляли, вже з маленьким синочком. Зайшли на річку, а там смачно пахло димом. Хтось готував шашлики. Як ми раніше не додумались!  Ходили далеко, а тут, в 7 хв ходу від дому, є чудова місцинка.
Відтоді все просто. Звечора купляєм-маринуєм м'яско, а ополудні - на прогулянку.  Колись я признавала тільки один маринад - майонез, оцет, цибуля. Яка я була неправа. Недавно відкрили для себе вдалий рецепт шашличного маринаду  -  кефір+цибуля(блендером). Солити вже перед тим, як пекти на вогні. Такі соковиті, швидко пропікаються, м'які. І зараз облизуюсь! Суперово ще й у лимонному соці, навіть без солі. Щось я забула про тематику блогу, він ж не кулінарний, а фото  :-))
  
Проте хочеться поділитись ще одним цікавим господарським відкриттям. У кого є стара чавунна сковорідка радянська? У нас є, хотіла вже її викидати. Така страшна, чорна, закопчена. Чоловік пошкодував викинути, запропонував відчистити. Взимку шукала  в інтернеті  способи чистки. Всяке писали... чуть не кислотою, жарити її в духовці, квартиру засмерджувати. І ще один спосіб - кинути у вогонь. Мене він найбільше зацікавив. І о чудо! Виявляється наша стара сковорідка не чорна зашкарубла, а гладенька і срібляста. Я її такою ніколи не бачила! І що тепер мені з нею робити? Все рівно, буде пригорати. Зате чистенька!  :-)

Ми так довго чекали весни! І вона нагрянула до нас зі своїм теплом і сонцем! На вулиці пахне цвітом фруктових дерев. Як підійти ближче, такий гул, бджоли густо обсіли квіточки, збирають перший пилковий врожай. 
 Так радісно було на душі!   Як мала дитина, любувалася простенькими квіточками. Крутилась біля них з фотоапаратом. Хотілось з Вами поділитися весняною красою і теплом.
Задоволені були всі. Я отримала весняну фотозйомку, муж - шашлики, а дітки - цікавий і веселий відпочинок на природі.


Коли вертались додому, зустріли маленьку сусідку. У неї теж була своя квіткова втіха.
Від фіалок стояв такий сильний аромат в повітрі, аж голова крутилась. Хочеться, щоб таких чудових, сонячних, заквітчаних днів було побільше у нашому житті! Чого Вам і бажаю!!!

16 коментарів:

  1. Я в захваті від Ваших фото та стилю вираження думок. Фото дуже гарні, я сидячи за компьютером відчуваю аромат запашних квітів. Доречі, шашлик дуже смачний виходить маринований з ківі, сама нещодавно спробувала.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ольга, дякую за коментар! Приємно!
      Маринад з ківі, дивина, треба і таке спробувати ;-)

      Видалити
    2. А на смак зовсім не дивний, проте дуже соковитий та м"якенький.

      Видалити
  2. Галина Рубцова30 квітня 2013 р. о 17:09

    Юля, с удовольствием читаем твои новые размышления-наблюдения. Понятный слог, изумительные фотографии! УДАЧИ! Ждем новых впечатлений!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галина, спасибо Вам большое за внимание к моему блогу! Приятно!

      Видалити
  3. як хочеться на шашлик дивлячись на це вогнище...

    ВідповістиВидалити
  4. Фото весенние-чудесные,И яркие,и нежные одновременно!Всегда любуюсь подобным!
    А вот насчет сковородки-есть такая.есть!Можно поподробнее-бросить в огонь-и что дальше?Долго в огне держать?Очень интересно и тоже хочется попробовать!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Evgeniya, спасибо за комплимент!
      Да, нам с мужем тоже было очень интересно. Только сковородка нам и чищеная не нужна. Все равно, все будет пригорать. Побаловались только и лишний груз таскали в руках на речку. Так вот, кладете сковороду в костер и смотрите... как она на глазах светлеет. И, с большими глазами, удивляетесь, когда же она была такая СВЕТЛАЯ! :-) Весь накал просто сгорает, даже тереть ненадо. Сами увидите, когда всё слезет, тогда и достаточно. Потом отбросить на травку, пусть стынет ;-) Пробуйте...

      Видалити
  5. Ольга і Сергій6 серпня 2013 р. о 15:40

    А де ж сам шашлик ? Де м"яско на шампурі? Де компанія, чекаюча на нього, або поідаюча той кулінарно-пікніковий шедевр ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цього разу фоток не було таких. Наступного разу на пікніку пофоткаю :-)

      Видалити
  6. Дуже сподобалися всі фотографії - вони так чудово передають весняний настрій.
    От би зараз весна і шашличок)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна ще зараз вхопити момент і сходити на прогулянку з багаттям та м'ясцем!

      Видалити
    2. Так, але цього року в нас дуже рано почалася холодна осінь - хмуро, дощі, холодно...
      Зараз декілька днів сонечко и тепло, але вже обіцять дощі :(

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації