суботу, 18 травня 2013 р.

Найкращі колажі в Picasa !!!

На фотоблозі, одна з найпопулярніших статтей - "Кому колаж?". У коментарях до статті, у мене запитали, як розпечатати колаж, щоб получилось акуратно, не зрізано. Сьогодні я Вам всім  розповім, як створити колаж із фотографій у форматі друку
Часто, колажі, які можна створити в онлайн редакторах, форматом не пристосовані для друку. Зате вони чудово підійдуть для блогів, соцмереж. 

Хто досі друкує найкращі фото для альбому? Чи все тримаєте на комп'ютері. Я, наприклад, люблю надрукувати. Обираю са'мі-са'мі. А таких багато. Групую по кілька на одне фото. Зручно, купа фоток роздруковано, а на папері зекономили. (всі фото клікабельні)



Розповім про класнючу програму Picasa, у якій я створюю колажі. Люблю у ній обробляти фотографії.  Picasa багатогранна і всіх функцій не охопиш. А сьогодні час, саме для колажу!


Якщо Вас зацікавило, будь ласка, пройдіть по адресу  http://picasa.google.com/, скачайте і встановіть програму на свій комп'ютер. Проста і зрозуміла у користуванні, укр. чи рос. мовою.
     Давайте спробуємо зробити простенький колаж з двох фотографій. Виберіть два зображення одночасно, в меню натисніть "Створити" - "Колаж".
Встановіть формат сторінки - 10*15 чи інший. Нижче - книжний або альбомний вид. 




Зліва - "Налаштування", оберіть вид колажу. "Розмір сітки" - посуньте повзунок вправо, встановиться потрібна товщина рамки.
"Параметри тла" - колір вибирайте з пропонованих або піпеткою виберіть колір на фото.




Натискайте -  "Створити колаж". Зберігає автоматично у папку колажів Picasa, в "Зображення" на диску С. Раджу "Зберегти як" там, де Вам зручніше.
Можна покорегувати готовий колаж, додати кадр, змінити відтінок. Відкрийте папку "Колажі" і натисніть зверху "Редагувати колаж". Після необхідних маніпуляцій,  знову збережіть. 
        Фоном може бути одне з Ваших фото на колажі. Для цього, натисніть на нього, встановіть "Параметри тла" - "Використати зображення". А потім видаліть цей кадр з-поміж інших.



Як створити колаж із фотографій рівними, по розміру, стовпчиками.


Оберіть в бібліотеці Picasa необхідні фото. Натисніть створити колаж. У виді колажа, в налаштуваннях, оберіть "Сітка", зображення однакового розміру.
Для зміни розміру будь-якої фотографії, натисніть на неї і на кнопку "Перегляд та редагування". Виберіть функцію обрізки, і вручну надайте їй необхідного розміру. Краще, щоб з усіма фотографіями із колажа Ви так зробили. Тоді програма автоматично не зріже зображення, Ви виберете головне.



Раджу вручну внести формат фотографії поширше, щоб більше фоток вмістилось.


Виникнуть питання по створенні колажів в Picasa, пишіть, з радістю відповім.
Інформація виявилась для Вас корисною? Не забудьте приєднатися до читачів, щоб не пропустити наступних цікавих публікацій. Порекомендуйте будь ласка в Google та соцмережі. Та залишайте свої відгуки. Мені цінна Ваша думка!


13 коментарів:

  1. Юля, огромнрое спасибо, очень полезная програмка, буду пробовать .

    ВідповістиВидалити
  2. Татьяна, пожайлуста, обязательно попробуйте. Если что-то не будет получаться, пишите, помогу чем смогу ;-) Рада Вас видеть в читателях!

    ВідповістиВидалити
  3. Юль, спасибо огрррроооомное!!! Это такая полезная и очень нужная информация для меня!!! Я тебе очень благодарна за эту статью!!! Теперь я смогу меньше отсортировывать фото для печати! Спасибо ещё раз!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Julia, мені приємна увага до мого фотоблогу. Користуйся на здоров'я. Як кажуть, чим можу, допоможу.
      Picasa дуже класна, проста, зручна програма. Ще про неї писатиму.

      Видалити
  4. Спасибо! Давно пользуюсь этой программой, а вот про коллаж не знала... А иногда так надо!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Елена, а я за Пикаса взялась только ради коллажей :-) потом уже начала узнавать новые возможности программы

      Видалити
  5. обовязково спробую зробити сама колаж, мені дуже сподобалися твої.
    А з твоїми поясненнями думаю це буде не важко.

    ВідповістиВидалити
  6. О сначала, испугалась украинского языка, а потом включила переводчик,(обычно я им не пользуюсь так как другие языки (францзуский, итальянский, норвежский) переводит совсем никак, а здесь все понятно... все-таки языки схожи..
    Я перестала пользоваться пикасой несколько лет назаl, потому как она мне цвет перевирала. А вообще супер-удобная программа!! Там еще большие возможности для обработки фотографийи их архивирования. Я долго думала, кстати Lightroom или Picasa, мне использовать для архивирования и обработки фотографий, и только из-за цвета отсеяла Picasa.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Елена, у меня большинство читателей русскоязычные. Но я не могу искренне писать неродным языком. Вопрос языка обсуждался в статье об обзоре фотоблога. Я очень всем рада тут! Установила переводчик, чтоб наладить связь и понимание :-) Мне приятно ,что Вы его использовали и почитали. Буду рада каждому Вашему визиту и комментарию.
      За цвет я ничего похожего не замечала. Вот, например, в онлайн колажах качество портится, чтоб уменьшить изображение. А в Пикаса всё отлично выглядит. О лайтрум слышала. Пробовала скачать. Но испробовать пока руки не дошли

      Видалити
  7. Я нещодавно познайомилася з Picasa, ще не звикла до неї і не всі її можливості знаю.
    Тільки декілька коллажів там робила. Дякую за твої підказки!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, я дуже люблю Пікаса. Не маю часу осилювати круті програми. Багато роблю у ній!
      Обов'язково напишу колись ще МК по обробці фото в Picasa.
      Рада, що стаття виявилась Тобі корисною!

      Видалити
  8. Юля, спасибо огромное ещё раз! Оказывается, не так и сложно, я сначала немного не поняла, а с твоими объяснениями всё начало получаться! Здорово, я думаю, коллаж к дню рождения дочки сделаю!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Женя, очень рада, что статья Вам помогла! Нетерпится увидеть результат!
      Лена будет довольная!!! ;-)

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації