понеділок, 19 серпня 2013 р.

Фотовосторг "Как мы топали по тропе". Судак

У День фотографії, що відмічають 19 серпня, запрошую Вас до перегляду своїх найкращих пейзажних фотографій. Назвала статтю російською мовою, щоб привернути увагу російськомовних читачів. Адже цей фоторепортаж, безумовно, вартий уваги.
Я Вам сьогодні покажу чудові кримські краєвиди. Гори і море! - прекрасне поєднання в природі!

До Вашої уваги, 3 частина фотозвіту про Судак. Тропа Голіцина та Новий світ*
(клікніть на фото і дивіться всі зображення у повному розмірі)
Ось це, перше фото, для мене, найкраще з усього походу. Воно прикрашає стіну нашої кімнати удома, нагадуючи про чудову першу поїздку в Судак.

Знаєте, я на морі була всього двічі. Вважала, що воно не варте моєї уваги. Що є гори Карпати, під боком, і вистачить. Як я була неправа! Така морська відпустка якраз для мене. Повноцінний відпочинок для душі і тіла! А у гори я давно не їздила, навіть на прогулянку, без походів.
Отже, сходження на "Тропу Голіцина" почалося зі стежини, яка наче приліплена до скелі, над морем. Далі буде видно, як вона виглядає ззовні. 

На цій анімації чудовий пейзаж, який з'явився у нас перед очима, щойно ми піднялися.
Можете і собі так анімувати фотографії. Почитайте, як створювати  ефект "живої" води.

Пройшовши кам'яною стежиною, ми попали у грот. Тут, у Середньовіччі, знаходився пещерний монастир. Потім, у ньому князь Голіцин побудував склад вина і приймав гостей. Кажуть, що виступав там Ф.Шаляпін, тому місцевим звично називати грот його іменем. Детальніше не буду розповідати. Не знаю подробиць. Маю за мету показати багато гарних фотографій, а не робити екскурс в історію.
Два знімки об'єднала у один колаж, щоб охопити все, як на панорамній фотографії. Це вхід у грот. Коли ми підійшли, починався дощ, який переріс у грозу. З першими крупними каплями, ми вчасно заскочили під укриття кам'яних склепінь.

Під час грози ми не скучали. Фотографувалися у різноманітних костюмах, лизили по кам'яних відсіках для зберігання вина, фотографувалися на фоні штормового моря. 
Коли гроза пройшла, ми продовжили підйом. Покищо перед нам був трохи похмурий вид, мокрі каменюки під ногами. Потрібно було вважати, щоб не послизнутись.


Оглянулися назад, подивились як виглядає Тропа Голіцина і вхід у грот зверху. Хмари розходилися і похід обіцяв бути цікавим.
Вид на грот Шаляпіна з моря.

Фотографіх 5-6-річної давності. Робила їх стареньким ніконом. Тому деякі фотки не дуже якісні. Я постаралась покращити зображення, додавала кольорів та контрасності. Щоб передати Вам всю красу барв, якими любувалась я.


Стараюся передати Вам своє захоплення, з яким прогулювалась по схилах. Аж дух перехоплювало, від такого, незвичного мені, прекрасного природного поєднання кам'янистих гір і синього чистого моря!



Після дощу, гори і рослини парували. Навкола ширяв (парил) такий чудовий аромат! Зразу виникли асоціації з лікарськими травами, наповненими пахучим сіном. Найбільше пахнув ялівець (можжевельник), яким були покриті скелясті пагорби.

Фотки, що нижче, об'єднала у колаж, бо не могла визначитися, яка краща для перегляду  :-))) Подивіться, як гарно море відблискувало на сонці!


З цієї фотографії я робила банер для фото - флешу. Так би і плюхнулась у водичку, щоб поплавати!

Далі покажу кілька фотографій, зроблених з катера. Коли були у Судаку вдруге, на скали вирішили вже не лізти, а охопити всю красу і ззовні, який вид з моря.
На фото знизу подивіться, як ми йшли. Справа наліво - грот, підйом на скали, спуск до пляжу.



Ось, прекрасний пляж з чистою водою, де ми провели 1,5-2 години відпочинку.
До нього ми потрапили, зійшовши зі скал. Ось як люди на йдуть, справа вниз.
Від пляжу, допливали до цього широкого каменю, що зліва. Такий був теплий, приємно було полежати на ньому. Порівняйте з величиною людини, які розміри цих скель!
Придивіться на нижньому фото. Зліва - вхід у пещеру. Вона наскрізна, проходить поперек мису. Ми і там побували. Тільки швидко вийшли, бо боялись летючих мишей.

Віддаляємося від пляжу пароплавом, пливемо далі.

Усю загальну картину кримського пейзажу та Тропи Голіцина, добре видно на першій фотографії статті. Гляньте, щоб порівняти. Це край скелі, що на верхній фото зліва.
На скалі хтось стоїть і любується морем. А я аж туди не рискнула вилізти, під час походу. Були сильні протяги, боялась, щоб мене не здуло в море :-) 
Ось ми доплили пароплавом до краю мису і оминаємо його.

Це вид мису з протилежного боку. Знову зробила колаж, щоб створити ефект панорамногї фотографії.


А це другий прекрасний пляж Нового світу у Судаку - Царський. По другу сторону мису, у тихій бухті. 

Ось, вид на нього зверху, зі скель. Блакитна бухта або Царська. Тут колись купався Микола 2. Надзвичайно красиво!

Повернімося на скалу, де ми були під час першої поїздки у Судак. Ось такі краєвиди на море, відкривались нам.



Стільки нацоркала під час прогулянки по тропі Голіцина, аж дві пари батарейок сіли. Ці фотографії були останні.
Сходи, на фото нижче, ведуть вниз, у наскрізну пещеру у скалі, про яку я згадувала вище.

Ось і підходить до кінця наша віртуальна прогулянка тропою Голіцина над морем та по чудовим скелястим кряєвидам Нового світу у Судаку. 
Повні вражень і захоплення поверталися у порт. Надіюся, що і Вам, дорогі гості та читачі, я змогла фотографіями передати хоч третину свого захоплення від побаченого!

Подивіться уважно на скалу, від якої ми відпливаємо. Місцеві називають її "Спящая красавица". Ніби голова з носом, груди, живіт, коліна :-)

Дякую, що заглянули до мене у фотоблог і переглянули фоторепортаж із Криму. Буду вдячна Вам за відгуки!

* Попередні статті, навіяні ностальгією по морю і Судаку, тут і тут

21 коментар:

  1. Юля! Як я тобі заздрю! Я була років 5 тому тут . А сьогодні наче знову побувала у Судаку. Як там здорово! І фото чудові!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чому заздрите? Ми мабуть проходили мимо одна одної :-) Я теж була у Судаку 5 і 6 років тому.
      Рада, що Вас перенесла у ностальгію :-)

      Видалити
  2. Я й не знала, що сьогодні День фотографії)))

    ВідповістиВидалити
  3. Юлiя, а для меня сегодня - День выхода на работу, так что новости на работе сразу отбросили мысли об отпуске и фотографировании. Но, это пройдет. Всегда после двухмесячного отсутствия, возникает много вопросов, которые надо решать.
    Мне нравится ваш тонкий подход к процессу фотосъемки и интересная подача изображений - до панорамного вида я бы не додумалась. Повторюсь, что жалею, что не заехала в Судак.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галина, пусть Вам работается легко! Пусть адаптация пройдет быстро, но приятное настроение, что Вы получили в отпуске, пусть всегда присутствует!

      О, Вы даже подход у меня рассмотрели ;-))) Спасибо! Хотела в полном обьеме показать поход, отобразить вид со всех сторон. Перенести читателей в прекрасное!
      А Вы можете на следующее лето поехать в Судак! Так же, как с Киевом постараюсь что-то подсказать и координаты жилья дать. Мы были у одних людей дважды.

      Видалити
  4. Юлия, с удовольствием попутешествовала с вами! Я особо выделила для себя десятую фотографию - там, где кустик внизу справа, и последнюю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Elena, спасибо что посмотрели фотографии!
      Да, 10 фото, на втором месте после основного, первого. Такой простор!
      А на последней как-будто вечер. А на самом деле, напротив солнца сфотографировано

      Видалити
  5. Юлечко, усі твої фоторепортажі - чудові!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Здравствуйте, Юлия! Пусть и с некоторым опозданием, но примите мои поздравления с Днём фотографа! Как же у Вас замечательно получается фотографировать, вернее, уметь правильно выбрать кадр, сфотографировать не только то, что видно сразу! Отличные фотографии... Сразу же захотелось там очутиться, среди такой красоты...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лилия Павловна, здравствуйте! Спасибо за поздравления и за внимание к моему фотоблогу. Этой статьей отмечала День фотографии.
      "19 августа 1839 года правительство Франции, купившее патент французского химика и изобретателя Луи Жака Манде Дагера о методе получения отпечатка (дагерротипа), сделало открытие дагерротипа достоянием мировой общественности."

      День фотографа был 12 июля

      Спасибо! Мне очень радостно, что я смогла передать всю красоту и простор Тропы Голицина

      Видалити
  7. Юля, фотографии зачаровывают! Вотс мотрю и думаю, эх..почему я не там.. красоты необычайные! И зачем люби в Турции да Египты всякие ездЮт, когда вот она, красота наша (наша, потому что я всё же выходец из СССР (Литва) и все республики для меня до сих пор в мыслях как НАШЕ :)

    У Вас отлично получается, Вы прямо чувствуете красоту и умеете её передать! (я как вспомню свои фото из красивых мест, так лучше бы и не фотографировала вовсе :). Так что браво! Дух захватывает!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Диана, спасибо что заглянули в гости!
      Мне очень приятен Ваш отзыв! Рада, что смогла передать свой восторг от увиденного!
      Думаю, Вы праве, всё наше!

      Видалити
  8. І я там була, буквально в червні місяці. Нікуди не ходила, бо була по роботі, але встигла побачити красу краю. Дивлячись ваші фото насолодилась побаченим. Молодець.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Надія, що переглянули фотографії!
      Жаль, що Вам не вдалося трохи відірватись від робочих питань

      Видалити
  9. Тропа Голицина - это была моя первая экскурсия в Крыму! Я не забуду её никогда - эти эмоции, впечатления, красота! Для меня эти пейзажи стали настоящим открытием!!!
    Ещё мне очень запомнилась можжевеловая роща в самом конце тропы. Запах там потрясающий, настоящий крымский аромат можжевельника!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пам'ятаю, багато кущиків ялівця! Пахло, аж голова крутилась, покручені сухі гілочки, колючі голочки. Ще гід щось групі туристів розповідав. Але ми, пройшовши всю тропу, дуже втомились і не хотіли слухати, не було сили роздивлятись. Це ж треба було ще назад повертатись.
      Пейзажі Нового світу і Тропи Голіцина незабутні!

      Видалити
  10. Яка чудова природа у Криму!! Твої фотографії чудово передали цю красу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я була приємно вражена побаченим и насолоджувалась ци!
      От і читачам постаралась показати красу, скрізь об'єктив свого фотоапарату.

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації