понеділок, 24 березня 2014 р.

Якість зображень у Блогері

Привіт! Поділюся з Вами досвідом, по покращенню якості фотографій, що Ви загружаєте у Блогер.
У статті про весняний "суботник" у блозі я розповідала, що помітила, як в блогспоті змінюються зображення, не в кращу сторону. Стають сіруватими, темнішими і зернистими. Не розуміла чому. Найкрасивіші почала загружати в інші джерела, і звідти брати адреси фото.
Так же і зробила з новою шапкою блогу. А у суботу ввечері помітила, що вона зникла. Просто порожнє місце. Догадуюсь, що причиною стало. Загрузила фотографію в хостинг без реєстрації і термін дії зберігання закінчився.

Але, якби одної біди. Я не могла замінити шапку. В налаштуваннях світилась картинка "зачекайте...". І ні туди, і ні сюди. Ні стару ссилку змінити на нову, ні вилучити зображення. Вже спробувала розібратись у коді шаблону. Тільки не знайшла там адресу картинки, бо його вже не існує. Хоч бийся головою об стіл :-)

На телефоні шапку блогу було видно. Я така рада, що догадалась заглянути у настройки макету у телефоні. Без проблем побачила стару картинку і видалила її з шапки!!! :-) А на комп'ютері загрузила вже нову. Подивіться, весняну! :-) Шапку з трояндою поверну пізніше. Хай зараз пахне весняними квітами.

Тепер про якість. Нову фотографію у блогову шапку загрузила напряму з комп'ютера, і як бачите, вона не посіріла :-)))

Рішення проблеми підказала Тетяна. За що їй дуже дякую!!!
Все надзвичайно просто. Потрібно зайти у профіль Гугл+ і змінити там налаштування фото, що загружаються у блог. На всі гугловські сервіси один сервіс фотоальбомів. Тому зробіть так:
У профілі Гугл+ зайдіть у налаштування. Прогорніть до вказаного місця, що на колажі вище. Покладіть галочку, щоб фотографії загружались у повному розмірі. Не забудьте попередньо зменшувати розмір фотографій для блогу. Щоб важили не більше 800 КБ. Та вимкніть автокорекцію (на всякий випадок :-)))
На цих фотографіях бруньки з попередної статті. Це так вони розпустились за 4-5 днів. Після того дощику у нас потепліло до +20, градусник в тіні. 
Фотографії посту зроблені вчора. Раніше, я б і не звернула увагу на ці всі квітучі бур'янці та бруньки. Але тепер у мене є всевидяче око - об'єктив, яке допомагає бути уважнішою до навколишнього світу :-)

Дякую, що заглянули! Надіюсь, що інформація про покращення зображень в блоггері стане Вам корисною.
Вдалого тижня! Ваша, Lysulka

21 коментар:

  1. Спасибо, очень полезно. Юля, у меня вопрос :) За счет чего можно уменьшить "вес" фото до 800 кб? Я так понимаю значение разрешения трогать нельзя, чтоб не потерять качество. За счет именно размеров изображения? А какие оптимальные размеры? Я гружу такие как есть и блог очень медленно загружается

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вика, как уменьшать фото, написано тут: http://lysulka.blogspot.com/2013/06/blog-post_3880.html

      Видалити
    2. Я, как когда, уменьшаю размеры в процентах, иногда сжимаю. В каждом случае разрешение тоже уменьшается и качество стает хуже. Но, для интернета иначе нельзя
      . Разве плохо выглядят сжатые фотографии этого поста? Вес каждой в среднем 300 КБ, рекомедовано не более 800. Так и стараюсь делать с остальными :-) и Вам рекомендую

      Видалити
  2. ааааааааааааааа моя біда, і ти моя фея!!!! дякую Юльчик і ще би часу розібратись та влізти в Гугл))))) знайду, дякуююю

    ВідповістиВидалити
  3. Юля, як ти правильно написала - дійсно, з фотокамерою в руках дивишся на світ інакше)))
    Чудові фотографії! Весна!))

    ВідповістиВидалити
  4. Здравствуйте, Юлiя! Замечательные снимки - жизнь продолжается, природа всегда об этом напоминает! На выходных выезжали на дачу - красота ( она у нас в предгорье ) ! Весна уже идет большими шага: цветет верба, примула, крокусы, нарциссы, альпийские тюльпаны - душа радуется! Хорошего Вам настроения!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана, здравствуйте! Мне приятно Ваше внимание!
      Какие Вы молодцы, что выбрались за город! Представляю, как у Вас на даче красиво!
      Спасибо, и Вам! :-)

      Видалити
  5. Юля, я тоже заметила искажение цвета на фото, перед тем, как публиковать последний пост, начала читать и поняла, что предется регистрировать профиль гугл +, не хотела, но можно сказать вынудили. А теперь проблема стать ПЧ, выход уже подсказали в блогах, но все равно, думаю нас так шажечками переведут на гугл +. У тебя уже весна, очень красивые фотографии:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, радостно от весны и её красот! :-)
      Да, мне тоже не очень нравится Гугл+, специально отделила профиль блоггер. Навязывают, увы...

      Видалити
  6. Юля, и я раньше внимания мало обращала на разные листочки - цветочки! А сейчас совсем по - другому смотрю))) У вас зелень уже такая! Фото очень нежные, любуюсь вашей весной!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Женя, теперь еще интересней! Есть кому показать фотографии! :-)
      Всегда с удовольствием посмотрю на Ваши листочки-цветочки!
      Спасибо! И я любуюсь. Без фотокамеры не выхожу на прогулку, не пропускать же моменты :-)))

      Видалити
  7. Спасибо, Юля, за подсказку, надо будет и мне все фото в блоге поуменьшать))

    ВідповістиВидалити
  8. А у меня нет в гугл+ в настройках такого и не могу найти у себя ,чтоб сделать так.

    ВідповістиВидалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації