пʼятницю, 19 липня 2013 р.

Моєму блогу 100 днів! Коллаж із квітів онлайн

Аватары и анимация на GIFr.ruРада знову писати для Вас, шановні читачі та гості мого фотоблогу. Я вже опублікувала цей пост з квітковими колажами і перевіряла, як вона виглядає у блозі. Раптом замітила на лічильнику днів, що фотоблогу сьогодні виповнюється 100 днів!!! Нічого собі, яка класна дата! Відсвяткую її разом з Вами, сьогоднішньою чудовою, коллажною, квітковою, корисною статтею!!! Квіти собі за старання, а Вам за увагу!!!
Це фото зробила на наступний день, як закінчився термін для фотоліфтингу "Метелики". Не встигла :-) Цей красень якраз собі смачненько обідав, крутився по квіточці і пив нектар. А я його прошу "відкрий крильця", він ніяк. Тріп-тріп своїми барвистими крилами і їсть тихенько. Я зробила з двадцять фотографій, і ніяк не могла зловити потрібну мить, між тим тріпотінням.
У раніших публікаціях, з захопленням розповідала про створення колажів в Picasa. Виявляється, є дуже зручний, можливо, і легший у використанні, аналог в онлайні. Хочу подякувати за рекомендацію цього сайту Галині Дудар
Ну що ж, приступимо. Детальний майстер-клас, для любителів створення різноманітних колажів онлайн.

Пройдіть по  по адресу і будемо разом творити красу. Як відкриється вікно сайту, зразу пропонують загрузити фото. Натискаємо Upload і вибираємо довільну кількість фотографій з комп`ютера і натискаємо Start.
 
Зразу з`являється готовий коллаж. Якщо він Вас не влаштовує, редагуємо. Зліва будуть відібрані шаблони по кількості Ваших фотографій.  Можна вибрати положення кадру, перемістивши мишкою, при потребі видалити. Для цього натисніть на лишню фотографію, вискочить віконечко для редагування і натисніть Delete. Якщо потрібно поміняти місцями, просто перетягніть фото у друге віконечко.

Можна змінити колір рамки. Робити заокруглені кути для фотографій. Для цього, під всіма шаблонами колажів натисніть Setting. Встановіть дані функції по смаку, щоб гармоніювало.
Для того, щоб викласти всі фотографії в коллажі у одну лінію, скористайтесь закладкою, гляньте зліва - Pic Strip. Тоді залишається оригінальний розмір фотографії. Оберіть тільки вгорі, панельці керування, чи буде горизонтальний вигляд чи вертикальний.

Схожі колажі, як нижче, я могла створювати тільки у Picasa. Тобто, коли фоном є Ваша фотографія, а решту кадрів довільно розкидані. На сайті http://web.photocat.com/puzzle/ Ви можете так зробити онлайн і швидко.
Для цього вибирайте вкладку DIY. На панельці зліва обирайте Setting. Коли відкриються налаштування фону, можете навіть вибрати розміри фону Вашого екрану. Для загрузки власного фонового зображення натискайте Change background.
Для фону свого коллажу, я обрала таке ж фото, з цієї жовтенької серії. Тепер беріть і розміщайте кожен кадр у необхідному положенні. Той, що вибрали за фон, видаліть з загальної купки ;-) Додати ще фото можна, натиснувши справа вгорі Open.
Якщо натискати на одне з фото, з`являється вікно редагування. Але все можна і вручну зробити, навівши мишку на кутик фотографії. І розширити, і повернути під кутом. Цікава функція Fade, робить фотографію прозорою. Треба запам`ятати. У колажах, іншої тематики, може пригодитись.
Для збереження свого квіткового колажу, натисніть справа вгорі Save, назвіть файл, виберіть розмір фоторафії і збережіть на компёютер. Ось такий кінцевий результат нашого майстер класу по створенню колажів онлайн.


Дякую, що переглянути мою фотостаттю і майстер-клас по створенню колажів онлайн. Маєте що сказати про мої напрацювання і фотографії ? Пишіть. Завжди рада Вашим відгукам! Ваша, Lysulka.

30 коментарів:

  1. Юлю. дякую за такий детальний майстер-клас! А то я ще до цього не дійшла - розкидані фотки, поворот, зміна кольору рамки! Класно ! Треба спробувати. Так що співпрацюємо)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галина, рада знову Вас бачити! Як Ви так швидко відреагували на свіжу публікацію? Хотіла до Вас написати і похвалитися про статтю, запросити почитати.
      Ще раз дякую, що порадили чудовий сайт. Мені так сподобалося! Я зразу ж за нього взялася і, одним махом, зробила всі ці колажі. А МК до них писала вже сьогодні.

      Видалити
  2. Здравствуйте Юля! Очень рада знакомству с Вашим блогом! Спасибо за мастер-класс! Буду пользоваться этим сервисом. Заходите в гости http://mari-myphotoalbum.blogspot.ru/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Марина Владимировна, спасибо за комментарий! Пользуйтесь на здоровье!
      А я уже раньше к Вам заглядывала, не было времени отзывы писать. Иду опять...

      Видалити
  3. Юлечко, вітаю з маленьким ювілейчиком) Бажаю натхнення, процвітання й успіхів!
    Спасибі за квіти) Вони прекрасні.
    Твій МК (можна на "ти"?) чудовий, ти так детально і доступно все пояснила, так що обов"язково спробую. Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віка, звичайно, давай на Ти. Дуже рада Тебе тут бачити!
      Дякую за вітання!
      Спробуй цей сервіс для колажів, він, на даний момент, найкращий, з мені відомих онлайнових. Тому я так спішила з усіма поділитись!

      Видалити
  4. Здравствуйте, Юлия! Поздравляю с маленькой, но очень важной датой! Более трёх месяцев Вашему увлечению, а уже сколько интересного! Блог не стоит на месте, развивается, радует, постоянно удивляет! Браво! Поздравляююююю!!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Лилия Павловна, спасибо за поздравление, внимание и столько приятных слов!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Юлия, добрый день. Когда вы все успеваете? Коллажи просто замечательные. Мне больше всего понравился созданный в Picasa, с синими цветочками. Взяла на заметку.
    За 100 дней вы успели очень много! Желаю новых удачных кадров на радость вам и вашим читателям!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добрый день, Галина! Спасибо за внимание и пожелания!!!
      Очень нравиться вести фотоблог, показывать фотограффии и рассказывать о новых фотосервисах. Не могу оторваться! :-)
      Мне тоже очень нравится фото с колокольчиками. Я раньше такие коллажи делала в Picasa, где фоном своя фотография, оказывается так можно делать и в photocat.com/puzzle/

      Видалити
  7. Я в последнее время полюбила делать коллажи на он-лайн сервисах. Юлечка, спасибо за наводку))) Красивые фото)) Обожаю цветы)

    ВідповістиВидалити
  8. Я повністю згідна - остання фотографія чудова! Дякую за участь у фотомарафоні ...presious memories!

    ВідповістиВидалити
  9. Чудові трояндочки і цікавий МК! Дякую за участь у нашому фотомарафоні!

    ВідповістиВидалити
  10. Я тобі вже казала, що ти - романтик-романтик))) Для мене особливо гарні - це польові квіти. За новий сайт знову особливе дякую. У мене просто шалений азарт створювати колажі з`явився завдяки тобі и твоєму блогу!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юля, може Твої знайомі київляни всі строгіші чи "черствіші". Я багато в блогах зустрічаю любителів квіточок :-)))
      У мене теж слабість до коллажів, зліплюю до купи іноді без потреби :-)))

      Видалити
    2. Можливо ми просто не обговорюємо такі душевні теми. Я б киян назвала таким словом, як "заклопотані". Всі спішать... суєта суєт...

      Видалити
  11. Юля, поздравления мои тебе с этой небольшой, но но действительно важной датой! Успешного дальнейшего творческого развития твоему блогу! Хорошее начало - очень важно, а начало у твоего блога замечательное. Так держать!

    ВідповістиВидалити
  12. Юля, я писала тебе уже раньше, дня три назад, и поздравляла, и вопрос задавала, сейчас смотрю - нет моего комментария, наверное, я написала, а опубликовать забыла, бывает так у меня иногда)))Поэтому поздравила ещё раз, а теперь мой вопрос: тоже хочу счётчик дней установить в блоге, не подскажешь, как это делается?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Женя, спасибо за столько приятных слов! Комменты пришли сразу два.
      За счётчик подскажу с радостью! Уже начала писать отдельный пост-ответ с ссылкой на Ваш блог ;-) Опубликую ночью в 12.00

      Видалити
    2. Юля, так эти два коммента я сегодня и отправила, а тот, что писала раньше, всё -таки, видимо, забыла опубликовать)))Жду ответа и заранее спасибо.

      Видалити
  13. Юля, хоча із запізенням, але вітаю з 100 днем!))) Нехай щастить кожного наступного дня! Дякую за докладний майстер-клас і поспішаю похвалитися першими, ще невпевними кроками у колажах.
    Запрошую у гості на перегляд світлин:
    http://www.spokusa-book.in.ua/2013/08/lviv-na-doloni-proguljanka-mistom-1.html#more

    ВідповістиВидалити
  14. Яскраві спогади про літо)) Останнє фото - просто бомба!
    Я навіть собі його зберегла, щоб милуватися ним, коли захочу!)))

    ВідповістиВидалити
  15. Юля, прошу помощи!))) Мне нужно сделать коллаж из 30 фото, а по этой ссылке, которую ты здесь даёшь, только 9 можно ( http://web.photocat.com/puzzle/). Или я не так что - то делаю? Может, знаешь, где можно 30 фото вставить? И чтобы фон был?

    ВідповістиВидалити
  16. Женя, очень классный сервис http://funny.pho.to/ru/
    Вот мой обзор: http://lysulka.blogspot.com/2013/04/photo.html
    Ищите внизу разделы: Фигуры из фото, Шаблоны для множества фото

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Юля, я его смотрела уже, классный, но там нет такого, чтобы на много фото сделать коллаж. Вернее, есть, но там фигурки из фото, а мне нужно что - нибудь такое, чтобы коллаж, желательно с фоном, и 30 нормальных фото, хотела дочке на 30 лет сделать, чтобы с каждого года по фотке было)))

      Видалити
    2. Женя, приятно, что Вы у меня в блоге ищите ответы на коллажные вопросы!
      http://lysulka.blogspot.com/2013/05/picasa.html - очень удобно в пользовании. Для фона виберите в интернете по тематике любую фотографию. Очень просто ее установить и все 30 сверху разложить в разных положениях

      Видалити
    3. Юля, спасибо! уже установила, буду пробовать сделать коллаж, там не очень просто как - то ( для меня))), но постараюсь разобраться.

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації