середу, 1 квітня 2015 р.

Азарт до фото. Проект 365 днів

Дорогі читачі та гості фотоблогу! Сьогодні у мене значна подія в онлайновій фотосфері. Я закінчила річну роботу. Захоплива справа, тривалістю в 365 чудових, цікавих, різноманітних фотоднів!
Раніше Вам не розповідала, що вела ще один фотопроект. Тому що майже весь час в інтернеті віддаю блогу "Я - Фотограф!"
Нещодавно я там опублікувала статтю "У погоні за кадром", де закликала всіх читачів до щоденної фотозйомки. Тут, у власному блозі, хочу поділитися враженнями та детальніше розповісти як і де це робила.


Вважаю, що творіння кожного художника повинні бути побаченими. Навіть якщо Ви початківець-фотолюбитель, треба демонструвати світу свої роботи!

Мені потрібен був стимул почати власний річний фотопроект :-) Надихнули слова блогоподруги Ольги Холодних:
"Ты, знаешь Юля, в проекте не так сложно, как кажется на первый взгляд! Ты ведь все равно каждый день с фотоаппаратом и каждый день съемка. 
А в проекте, даже если ты не выставляешь фото сегодня, то его еще можно выставить всю последующую неделю...
Я вот посмотрела на твой шар и ахнула - ты с таким подходом из популярных и фото дня выходить не будешь! 
Жалко, что с такими шикарными фотографиями ты оказываешься в стороне... "
Раджу переглянути і бачення Ольги про фотопроект "365 днів". Минулого року вона написала сюди гостьовий пост  "Остановись, мгновенье, ты прекрасно!"


Після нього я не витримала і стартувала 1 квітня 2014. Коли природа просиналась після зимового сну і захоплювала своїми першими листочками і цвітом. (Наприклад, фото нижче, сфотографувала під час дощу. Назвала "Сльози нареченої".) 
Кожна прогулянка приносила додаткове естетичне задоволення. Відчула переваги проживання у невеликому місті. Поруч природа і багато можливостей зробити гарний знімок.
(Перше фото у пості, для підсумку проекту, зробила вранці на міському озері)



Звітувала я про щоденну зйомку на сайті http://365dayz.ru (далі цитата звідти

Проект «365 дней» позволяет составлять хронологию вашей жизни в фотографиях.
Один день — одна фотография.
— Фотографируйте
Неважно, какая у вас камера и во что она встроена, важно то, как вы видите окружающий мир сквозь объектив вашего фотоаппарата.
— Загружайте
В конце года вы получите удивительный фотоальбом, в котором будет запечатлен каждый день вашей жизни.
— Делитесь
Делитесь с окружающими интересными кадрами и событиями, происходящими с вами. Смотрите, чем занимаются ваши друзья, знакомые и незнакомые люди.
— Развивайтесь
Размещая по фотографии в день, вы не только дисциплинируете себя, но и развиваете ваше воображение и мастерство.
Делайте вашу жизнь интереснее с каждым днём!

Що ж, я стала робити своє життя цікавішим і Вам раджу!

На сайті http://365dayz.ru доброзичлива атмосфера. Учасники проекту, коментуючи фото, спілкуються, цікавляться секретами зйомки. Діляться досвідом, розкажуть і який обьектив, і в яких умовах зроблено фото. Віртуально прогуляються по інших містах. Наче соцмережа. Місце, яке допомагає розвиватися фотографу-початківцю, а професіоналу урізноманітнити своє життя та побачити красиві фотомоменти за межами професійної діяльності. 
Головне, що у всіх є спільний інтерес оцінити і відобразити особливий момент кожного дня!
Отримайте цікавий досвід і багато особливих, класних кадрів! Відкрийте себе у новому ракурсі, за допомогою щоденної фотозйомки!

Зручна для користування телефонна версія. Не потрібно ніякого додаткового програмного забезпечення. Сайт і фото швидко грузяться. Легко переглядати, коментувати. Фотографії можна загружати і з телефону.

Не має значення, що саме Ви будете фотографувати і наскільки якісним буде знімок. Ніхто не очікує від Вас професійних постановочних фотографій!
Головний задум проекту, як я зрозуміла, особистий фотощоденник. Немає настрою виходити на вулицю - можна сфотографувати вид з вікна або створити композицію на кухонному столі. Бачила, що в архівах користувачів є і фото термоментра з ліками. У житті всяке буває. Класно, коли фотографія робить день особливим. А якщо прекрасна погода, виходьте гуляти, робіть макро знімки, пейзажні. Фотографуйте дітей на прогулянці, бабусь на лавці. І вдома, і на вулиці завжди знайдеться що сфотографувати, у будь-яку погоду.


Зручно, що можна раз у 5 днів загружати фотографії на сайт. Адже не завжди є час для щоденної звітності.
Підбірка фото на моїй сторінці проекту 365, як чудова галерея кращих фото. Я не раз туди заглядаю, користуюсь як фотощоденником. Беру фотографії для різноманітних публікацій. Згадую день, щоб пошукати інші з тієї серії.

Щоб зробити необхідний кадр для щоденної фотозвітності, сторювалось фото на порожньому місці :-)


Ця фотографія стала ювілейною на проекті - 45 000 !!! :-))

На сайті є класна номінація "Фото дня" - найбільш популярний кадр за день.  Моє фото неодноразово ставало кращим. Це приємно! :-)

Горжусь цією фотографією книг. Вона у пятірці найкращих на сайті "365 днів" за 2014 рік. Що цікаво. Це фото зажило власним життям і має вже власну історію. Якось розповім :-)



Найбільше радості завдяки цій літній кантрі-композиції! Її обрали кращою за липень! Навіть отримала приз поштою - великий магніт з зображенням знімку!


Але це ще не все. У кінці 2014 року автори проекту надрукували календар з найкращими фотографіями учасників за рік. Моє фото красується на липневій сторінці! 


Спробуйте і Ви створити фотокалендар року свого життя! Ні дня без фотографії, наче щоденник у картинках. Чудовий проект для творчої особистості!  Я рада, що цілий рік фотографувала щодня!


Дякую за увагу та коментарі!
Запрошую переглянути більше різноманітних щоденних кадрів у блозі "Я - Фотограф" у статті "В погоні за кадром". Буду рада, якщо мені вдалося Вас зацікавити щоденною фотозйомкою. 

P.S. Читайте наші статті про фото, приймайте участь у фотозавданнях, удосконалюйте свої вміння та допоможіть фотографії зробити Ваше життя яскравішим!




16 коментарів:

  1. Цікавий проект! Вітаю з гарними досягненнями, так тримати!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за вітання! :-)
      Проект вартий уваги, може спробуєш? ;-)

      Видалити
  2. Вітаю, Юлечко!!! Твоє бачення світу особливе, тому і твоя "зупинка часу" така гарна, цікава, елементарно проста і незвична, ти справжній митець, художник погляду.

    ВідповістиВидалити
  3. Юлечка, обожаю твои фотографии! Чисто, светло, живо, молодо, даже если на фото старое дерево!))) Спасибо за красоту!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Татьяна, мне очень приятен Ваш отзыв!
      Спасибо за внимание! :-)

      Видалити
  4. Чудова стаття! Я би одразу розпочала свій проект на 365 після такої розповіді)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Ольчику! Класно, що Ти вже! активно щодня фотографуєш! :-)

      Видалити
  5. Юльчик от вмієш ти задати атмосферу!!!!!!! Ааааа фоти чудесні!!!!!!! З ромашками...клубнікою......дерево.....ключі....усе атмосферно душевне!!!!! Книги твоі легендарні!!!!!! Іііііі чи то собі втянутись))))))) вітаю із закінченням проекту, ти молодець!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надюшка, Ти ж давно готова до регулярного фотографування. І на групу проекту давно підписана. Давай, ось він, час прийшов! Додай азарту і барв у життя! ;-)
      І дякую за чудові емоції! :-)

      Видалити
  6. А я подкрепила свою заинтересованность делом, зарегистрировалась :)
    Юля, фото отличные!

    ВідповістиВидалити
  7. Вітаю! :) І дякую! Думаю, щоденна зйомка - це саме те, що мені зараз треба. Пішла на сайт, викладу свою першу світлину )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тетяна, Ви молоець, що відразу почали проект! Успіхів і гарних кадрів!

      Видалити
  8. Юля, ура, ты это сделала! Я обожаю твои фотографии и люблю тебя! Поздравляю с завершением проекта!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оля, спасибо, что затащила меня за собой! 365 - классный проект с дружественной атмосферой!
      Спасибо за все! :-)))

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації