суботу, 6 липня 2013 р.

Пошук по фотографії в Google

Нещодавно для себе відкрила, що у Google можна  здійснювати  пошук не тільки по словам, а і по зображеннях, фотографіям. 
Колись дуже сподобалась мені ця картинка з квітами. Пам'ятаю, називалась "Винтажные розы". Скачувала з сайту з широкоформатними обоями. Вибрала розмір свого екрану, фотографію автоматично обрізало і я її встановила на робочий стіл.
Пройшов час, обої змінила. Якось захотіла використати це фото для колажу, як фон. А воно виявилось зрізане, прямо по квітах, по розміру монітору. Скільки шукала, так і не знайшла оригінал картинки в інтернеті.

А тепер, як бачите, вже маю чудову цілісну картинку. Що цікаво, на сайт з обоями не попала. Але в гуглі вискочило багато інших джерел, звідки можна скопіювати це фото троянд.

Отже, як здійснити пошук по фотографії.
В Гуглі зверху сторінки (у мене в опері) можна вибрати продукт чи "гуглівський результат життєдіяльності" :-) Серед перелічених сервісів є слово "Зображення".
Якщо у Вас таким способом не виходить, перейдіть по адресу  пошук в Google по картинці.

Зробила колаж з кількох обрізаних зображень екрану, щоб показати Вам, на що звернути увагу при пошуку картинки в гуглі.

Натисніть на фотоапарат, де основне поле пошуку. Завантажте фотографію чи картинку, що Вам потрібна, і появляться результати. 
Таким чином, Ви можете відслідкувати, куди пішли Ваші особисті фотографії з блогу, чи ті, які Ви старанно підбирали чи створювали для своїх публікацій.

Інформація виявилась для Вас корисною? Не забудьте приєднатися до читачів, щоб не пропустити наступних цікавих публікацій. Та залишайте свої відгуки. Мені цінна Ваша думка!

8 коментарів:

  1. Я,как Плюшкин, храню в компьютере ВСЕ(!), пока наверно он не начнет ругаться и не скажет, что его терпение, как и память, иссякли. Так что пока не возникало необходимости что-то так искать. Но большое спасибо, думаю, когда понадобится, то зайду к вам и посмотрю ещё раз, как осуществить поиск.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Галина, спасибо за внимание к новым статьям!
      У меня так с фотоархивами, надо почистить немного. С мойе любовью к фотоделу, уже диск D переполнен. Негде фильмы хранить :-)))
      Приходите, всегда Вам рада!

      Видалити
  2. О, интересно как, пошла поищу свои фотографии!

    ВідповістиВидалити
  3. Юля, очень интересно, я попробовала. Вот моё фото, размер изображения, и чуть ниже написано - никаких других размеров этого изображения не найдено. Ещё ниже - похожие визуально изображения. Это значит что? Просвети меня,неразумную, пожалуйста.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Женя, если я правильно Вас поняла. Вы загрузили личную фотографию из блога в гугл? И первый адрес, где его знайдено - Ваш блог. Это значит, что никто без Вашего ведома не использовал Ваши фотографии. Встречала на рукодельных блогах, мастерицы жалуются, что украли статью МК вместе с фотографиями. Вот поиском изображений это и узнали.

      Видалити
    2. Ну в общем - то я так и подумала, но не была уверена. Спасибо, Юлечка, ещё раз за полезную информацию. Столько нового у тебя узнаю.

      Видалити
    3. Всегда пожайлуста! Сколько интересного ещё впереди!

      Видалити

Завжди рада Вашим відгукам!
Якщо не знаєте як написати, будь ласка оберіть коментувати як: - ім'я/url.
Впишіть як Вас звати і свій коментар (url необов'язково, може бути адрес сторінки у соцмережі)
Якщо маєте пошту на Gmail, можна використати свій профіль ;-)
Дякую :)

Є що переглянути:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярні публікації